Print this page

Trafic aerian în creștere la Aeroportul Internațional "Traian Vuia" din Timișoara

Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara

În primele cinci luni ale anului 2016, Aeroportul Internațional "Traian Vuia" Timișoara a înregistrat creșteri ale traficului aerian, în privința numărului de pasageri, al zborurilor, dar mai ales al traficului de mărfuri, conform unui comunicat de presă emis de reprezentanții aeroportului.

În perioada ianuarie-mai 2016, comparativ cu anul precedent, Aeroportul Timișoara a înregistrat o creștere de 9% a numărului de pasageri. Astfel, dacă în perioada ianuarie-mai 2015, au călătorit 347.439 de pasageri de pe Aeroportul Internațional Timișoara, în aceeași perioadă a anului 2016 a fost înregistrat un număr de 376.997 pasageri.

O creștere semnificativă înregistrează și numărul zborurilor efectuate în aceeași perioadă la care facem referire. Dacă în primele cinci luni ale anului 2015, au aterizat sau decolat de la aeroportul din Timișoara 4.457 de aeronave, în perioada ianuarie-mai 2016 numărul acestora a crescut cu 11%, înregistrându-se un număr de 4.925 de zboruri.

În ceea ce privește repartizarea ratei de creștere a numărului de pasageri îmbarcați/debarcați pe Aeroportul Internațional Timișoara, în funcție de companiile aeriene care au operat zborurile, s-au obținut următoarele rezultate: compania aeriană Wizz Air a înregistrat în primele cinci luni ale anului 2016, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, o rată de creștere de 11%, iar compania aeriană TAROM a înregistrat o rată de creștere de 10%. În schimb, compania aeriană Lufthansa a înregistrat o ușoară scădere de 1%.

În perioada ianuarie-mai 2016, destinațiile preferate ale pasagerilor care au decolat de pe Aeroportul Internațional Timișoara au fost București (18,47% din volumul total de pasageri ai aeroportului), Munchen (17,42%) și Londra (11,11%).

Traficul de marfă a înregistrat o creștere spectaculoasă de 63%, respectiv de la 947 tone înregistrate în perioada ianuarie-mai 2015 la 1.544 tone în primele cinci luni ale anului în curs.

Dan Idolu, directorul Aeroportului Internațional "Traian Vuia" din Timișoara, a declarat următoarele:

"Avem convingerea că rata de creștere a traficului aerian se va menține pe tot parcursul anului 2016, atât datorită zborurilor charter de vacanță, cât și datorită începerii operării zborurilor companiilor aeriene Ryanair şi Blue Air, din 1 septembrie, respectiv 1 octombrie 2016."
Aeroportal News

Aeroportal.ro este locul în care puteți găsi informații interesante din domeniul aviatic din România: știri și articole despre instituții aviatice, aeroporturi, companii aeriene, operatori aeroportuari, specialiști din domeniul aviatic, evenimente aviatice, instituții de învățământ, cursuri de pregătire profesională, locuri de muncă, legislație aeriană, glosar de termeni din domeniul aviației etc.